Monday, 23 May 2011

Holburne reopens



After three years of closure, the Holburne museum in Bath has finally reopened. The new extension, designed by Eric Parry Architects, sits at the back of the neoclassical building. It's made up of three layers: the bottom third is transparent; the middle third is layered ceramic and glass; and the top layer is solid ceramic. Parry wanted to increase the relationship with the gardens at the back, which is why he chose the glass and dark green ceramic to echo and reflect the trees in the park. I think it works really well.

Had a very nice Saturday afternoon with friends – lunch in the new café, a look around the new gallery space, and a bit of afternoon sun in the park. And all of this is less than ten minutes from my house!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home